Читај ми!

„Profesoru Đorđu Tasiću u slavu"

Ove godine navršava se 130 godina od rođenja profesora Pravnog fakulteta u Beogradu dr Đorđa Tasića, osnivača Društva za sociologiju i društvene nauke i prvog glavnog i odgovornog urednika časopisa „Sociološki pregled".

Bio je docent Pravnog fakulteta u Subotici, zatim u Ljubljani, odakle dolazi u Beograd i postaje redovni profesor Pravnog fakulteta. Bavio se pravno-sociološkim analizama aktuelnih problema države i prava. Pored svog najpoznatijeg dela „Uvod u pravne nauke", objavio je i veliki broj radova u domaćim i stranim časopisima i inicirao sociološka istraživanja na terenu.

Srpsko sociološko društvo, Filozofski fakultet Univerziteta u Prištini (Kosovska Mitrovica) i Pedagoški fakultet u Vranju organizovali su Međunarodnu naučnu konferenciju „Profesoru Đorđu Tasiću u slavu".

U emisiji ćemo čuti najzanimljivije detalje sa tog naučnog skupa, a o Đorđu Tasiću će govoriti prof. dr Jovica Trkulja, dugogodišnji profesor Pravnog fakulteta u Beogradu i glavni i odgovorni urednik časopisa „Heretikus".

Emisiju uređuje i vodi Snežana Bićanin.   

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво