Читај ми!

Nikola Atlagić i Ilija Đurić

Najpoznatiji degustator kafe na Balkanu i utisci iz Amsterdama

Današnja epizoda pruža priliku da upoznate najpoznatijeg degustatora kafe na Balkanu, Iliju Đurića. Naš gost međunarodni je sudija za kafu, svoj dar za prepoznavanje valjanosti i specifičnosti kafe otkrio je slučajno, a zatim je taj dar školovao. Ilija je tako postao vrlo cenjen u svom poslu. Zahvaljujući svom talentu proputovao je svet, a najčešće je išao u zemlje poznate po proizvodnji napitka od ove biljke. U inostranstvu upoznao je mnoge naše ljude, a u Beskrajnom plavom krugu priča o svom životu, obilascima sveta i poslu.

U drugom delu emisije stiže nam Nikola Atlagić. Nikola više godina živi i Amsterdamu, gradu specifičnom po mnogo čemu, počev od prelepih pejzaža koji su prisutni gde god da se okrenete, vekovnoj istoriji, raskošnoj kulturi i mnogim slobodama koje su na raspolaganju stanovnicima i turistima ovog garda. U Beskrajnom plavom krugu Nikola će nam govoriti o iskustvima iz Amsterdama, srpskoj zajednici i radu u Holandiji.

Urednik i voditelj: Milan Stokanović        

 

 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво