Nedoumice koje traju – otkup knjiga za biblioteke

Milan Trpković, Bora Pantić i Bojana Ćebić

I pored toga što je objavljeno da je Ministarstvo kulture u cilju „ispunjenja regularnosti i zakonitosti" imenovalo novu komisiju na Konkursu za otkup publikacija za biblioteke tenzija među izdavačima ne popušta. Mnogima još nije jasno ni zašto je prekinut rad prethodne komisije, a da još nisu obavešteni ni o članovima nove. Kada je o proceduralnim pitanjima reč nisu sigurni da li je konkurs za otkup knjiga u toku ili je prekinut. Takođe ih interesuju i predviđeni rokovi za realizaciju celokupnog projekta.

Na ovu okolnost skreće pažnju Udruženje izdavača i knjižara Srbije u svom poslednjem saopštenju gde postavljaju i pitanje o konkursnoj dokumentaciji upravo zbog toga što ne znaju „da li je potrebno dostavljati novu konkursnu dokumentaciju i publikacije ili će i dalje važiti dokumentacija podneta prilikom prijave na konkurs od 4. maja do 3. juna 2022." Ministarstvu kulture se obraćaju i s molbom da se „otkup za biblioteke održi do kraja 2022."

Gosti autorke i urednice Melihe Pravdić su predstavnici Udruženja izdavača i knjižara Srbije i Udruženja profesionalnih izdavača Srbije Milan Trpković, Bora Pantić i Bojana Ćebić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво