Читај ми!

Kristina Ašković

Vokalna umetnica

 

Muzičko školovanje započela je svirajući harmoniku u OMŠ „Stanislav Binički",a nižu i srednju školu solo pevanja završila je u klasi Marine Trajković Bidžovski u MŠ „Kosta Manojlović". Potom je upisala FMU (klasa R. Bakočević), a od treće godine studija bila je u klasi Nikole Mijailovića, gde je i diplomirala 2009. godine.
Tokom školovanja i studiranja osvojila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima (Republičko takmičenje, takmičenja „Petar Konjović", „Lazar Jovanović", „Duško Cvejić"), a bila je i polufinalista svetskog takmičenja „Marija Kalas" u Atini. Usavršavala se i na majstorskim radionicama istaknutih pedagoga i vokalnih umetnika, među kojima su Marijana Mijanović, Zoran Todorović, David Bižić, Olivera Miljaković, Darina Takova, Danica Mastilović, Snežana Stamenković. Kao solista, održala je brojne nastupe širom Srbije, Grčke, Mađarske, Rusije, Crne Gore i SAD. Bila je angažovana i u Mešovitom horu RTS, te kao solista i član hora Umetničkog ansambla Vojske Srbije „Stanislav Binički". Ostvarila je i dugogodišnju vrlo uspešnu pedagošku karijeru, a od 2013. godine predaje u MŠ „Josif Marinković" u Beogradu.

Autor emisije: Ana Ćirica

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво