Читај ми!

Ekološki magazin

Svet i Dunav

Sekretarijat Bernske konvencije otvorio je proces povodom planova da izgradnjom mosta i stambenih kompleksa budu uništeni Šodroš i Kamenička ada u Novom Sadu. Srbija je potpisnica istoimenog dokumenta, čime se obavezala na zaštitu ovakvih područja koja su staništa strogo zaštićenih vrsta i štite grad od poplava. Hrpu papira su prozvane domaće institucije poslale kao dokaz da ništa pogrešno ne rade. I onda - baš na dan zasedanja povodom ovog slučaja, na spornom području pojavi se teška mehanizacija. Nije se računalo na 21. vek i mogućnost da se snimak odmah pojavi tamo gde treba. Čućete Danijelu Stojković iz Organizacije Svet i Dunav, koja je i podnela žalbu Bernskoj konvenciji.

Federacija Bosne i Hercegovine donela je odluku o zabrani mini hidroelektrana. Da li to znači i kraj borbe, kako se do toga došlo, kakva je uloga političara, a kako se stiču poverenje građana i njihova želja da budu deo rešenja? O tome govore Lejla Kusturica, aktivistkinja iz Sarajeva i Iva Marković iz Inicijative Pravo na vodu.

Još jedna Kritična masa u organizaciji UG Ulice za bicikliste, ovoga puta sa zahtevom da se izmeni Zakon o bezbednosti u saobraćaju, kao i da u sporednim gradskim ulicama ograničenje brzine za atomobile bude 30 kilometara na sat.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.    

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво