Читај ми!

Ana Marija Grbić

Gošća Kluba 2 je književnica Ana Marija Grbić.

Ana Marija Grbić (1987, Beograd) već je odavno osvojila književnu scenu svojom poezijom, sa kojom je pre jednu deceniju i debitovala, a spisateljsku poziciju potvrdila je i kao prozna autorka, knjigom priča „Srneća leđa". Ova je knjiga, i pre nedavno dodeljene Nagrade „Grozdana Olujić" za najbolje prozno ostvarenje iz protekle godine, privukla pažnju čitalaca i kritike, što potvrđuje, između ostalog, i njeno treće izdanje.

U šest priča autorka pripoveda o svakodnevnom životu običnih ljudi, videći u tome „uzvišenost, tragičnost, grotesku, komičnost, smeh u suzama" (M. Pantić). „Gotovo karnevalska raspojasanost jezika" ovih priča, rekli bismo, izvire iz pesničke veštine...

A kako se uopšte dostiže veštine pisanja, koliko je ona zanat a koliko talenat, i najpre - kako se odlučuje da se postane pisac, Ana Marija Grbić podeliće sa slušaocima Kluba 2 na osnovu svog književnog i iskustva mentorke kretativnog pisanja književnog udruženja ARGH.

O vezama poezije i proze, dodirima sa stvaralaštvom Grozdane Olujić, radu na budućem romanu, književnoj sceni... čućete takođe u našem današnjem razgovoru.

Uređuje i vodi Sonja Milovanović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво