Читај ми!

Aleksandar Kujučev

Krajem aprila je na platou ispred Umetničkog paviljona Cvijeta Zuzorić otvorena izložba „Brzi, brži i najbrži bendovi devedesetih".

Autori fotografija bendova, među kojima su Darkwood Dub, Kanda Kodža i Nebojša, Presing, Sunshine, Deca loših muzičara, Direktori, Supernaut, Ortodox Celts, Jarboli, Plejboj, Eyesburn, Gru, Kazna za uši su: Goranka Matić, Vesna Pavlović, Srđan Veljović, Časlav Milošević i grafički dizajner Aleksandar Kujučev, koga smo tom prilikom ugostili u studiju Radio Beograda 2. Danas ćemo se podsetiti ove emisije i razgovora.

Aleksandar Kujučev je likovni umetnik, japanofil, ljubitelj muzike, kolekcionar igračaka, stripova, ploča, čovek zaslužan za mnoštvo pamtljivih i kultnih fotografija i vizuelnih rešenja.

Njegovi radovi su u kolekciji Muzeja primenjenih umetnosti u Beogradu, ali i u skopskom Muzeju savremene umetnosti, kao i u kolekciji Zuisho-Ji u Tokiju. Kujučev je radio portrete i naslovnice za najveće jugoslovenske i srpske rok i pop zvezde i albume, takođe i spotove, a kao modni fotograf sarađivao je sa domaćim dizajnerima i najvećim srpskim reklamnim agencijama. Njegovi klijenti bili su muzičari, bendovi, ali i kulturne institucije i manifestacije. U današnjoj emisiji čućete kako Aleksandar Kujučev gleda na svoje dosadašnje stvaralaštvo, šta ga motiviše i raduje, o digitalnom i starinskom, o idejama i vizijama, o zaigranosti...

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво