Читај ми!

Radoslav Petković

Gost Kluba 2 je pisac Radoslav Petković.

Pisci obično kažu da kada završe delo ono nastavlja svoj život nezavisno od njih. Kakva je, međutim, situacija kada se tom delu posle izvesnog vremena vrate, nešto dopišu, i unekoliko možda promene njegovu sudbinu?

Radoslav Petković (1953), prozni pisac i esejista, napisao je dodatak svom proslavljenom romanu Sudbina i komentari. Kada je prvi put objavljen, ovaj roman poneo je mnoge nagrade (Ninova, „Meša Selimović", Borbina, „Radija B92"), dobijao brojna nova izdanja, prevođen na strane jezike, a čitaoci i kritika ga i danas smatraju jednim od najboljih romana na srpskom jeziku napisanih u poslednjih nekoliko decenija.

Šta ga je sve podstaklo da napiše dodatak svom znamenitom delu, menja li se time prvobitna radnja romana, kako se sudbonosno „ne" odnosi na novog, neobičnog lika Vilovskog, Radoslav Petković govori za Klub 2.

Čućemo zašto je Trst jedan od posebnih gradova za našeg pisca, zašto svoje romane smatra uslovno istorijskim, a podsetićemo se i Montenja, važnog za ovaj dodatak, i eseja kao posebnog književnog žanra... Saznaćemo, između ostalog, koje je sopstveno delo Petkoviću omiljeno, a koje je najteže napisao.

Uređuje i vodi Sonja Milovanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво