Читај ми!

Ekološki magazin

Divlji kuvar

 

Komercijalni sektor u Beogradu godišnje baci više od četrdeset hiljada tona hrane - pokazuje istraživanje Centra za unapređenje životne sredine. Najviše bacaju restorani brze hrane, najmanje hoteli, a između su škole i vrtići. Kada se tome dodaju i rezultati o bacanju hrane u domaćinstvima - Beograd je na neslavnom prvom mestu po pretvaranju hrane u đubre. O tome govore Ivana Jovčić i Vladan Šćekić.

Gde smo mi, a gde je Norveška kada je u pitanju odnos prema prirodi; zašto se nećkamo oko litijuma - zato što su nam i ranije mnogo obećavali ili što se obećanje predstavnika Rio Tinta da će obučiti ekipu koja će da ih kontroliše, nežno rečeno - opire logici? Čućete Jovana Memedovića i Milana Ćulibrka.

Travar Momčilo Antonijević u novoj knjizi sabrao je recepte sa divljim, lekovitim i mirisnim biljem. Uz svaki ide i QR kod koji vas vodi na Jutjub, gde možete da vidite kako se jelo pravi. Uz, recimo, jela od sremuša, ratluk od zove i divljih borovnica, uz uzbudljivo piće Dramatičnjak, tu su i priče o ljudima koji su izabrali put divljine i prirode.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво