Читај ми!

Aida Đuzepa Verdija

U emisiji Kon anima predstavićemo jednu od opera za koju je od početka bilo jasno da će ostaviti veliki trag u istoriji muzike.

 

Reč je o Aidi Đuzepa Verdija. Autor emisije je Isidora Bovan.

Aida je od svoje premijere 1871. godine u novootvorenoj operskoj kući u Kairu doživela izuzetan uspeh zahvaljujući kojem je brzo dospelana repertoare većine poznatih operskih kuća. Scenska i dramaturška kompleksnost, uzbudljiv libreto Antonija Gislanconija i naročito muzička karakterizacija Đuzepa Verdija, krasili su delo koje je ostavilo veliki pečat u istoriji, potcrtavajući hrabrost naslovne junakinje, kao i njenu tragičnu sudbinu. Aidina i Radamesova priča na još jedan način pokreće pitanje sukobljenih emocija između odanosti rodnoj zemlji i romantične ljubavi. Predstavićemo najvažnije segmente iz opere sa Monserat Kabaje, Plasidom Domingom, Fjorencom Kosoto, Pjerom Kapućilijem i Nikolajem Đaurovim u glavnim ulogama.

Кон анима

Autor:
Горица Пилиповић, Исидора Бован

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво