Читај ми!

Moskovski gambit

U emisiji govore: dr Mira Radojević, dopisni član SANU, dr Branko Rakić, redovni profesor Pravnog fakulteta u Beogradu i gost dr Aleksandar Životić, jedan od najznačajnijih srpskih istoričara novije generacije.

„Jugoslovensko-sovjetski odnosi između dva svetska rata prolazili su kroz niz različitih i često kontradiktornih faza, koje su bile uslovljene događajima koji su trasirali sudbinu, ne samo srpskog i ruskog naroda u XX veku, već su predstavljale prelomne tačke za čitavu planetu, objašnjava istoričar Aleksandar Životić, u svom delu „Moskovski gambit - Jugoslavija, SSSR i prodor Trećeg Rajha na Balkan 1938. -1941".

O knjizi koja stručnoj javnosti nudi jasan i pouzdan pregled događaja vezanih za spoljnu politiku jugoslovenske kraljevine i njen međunarodni položaj u predvečerje Drugog svetskog rata i neposredno po njegovom izbijanju govore: dr Mira Radojević, dopisni član SANU, dr Branko Rakić, redovni profesor Pravnog fakulteta u Beogradu i gost današnje emisije dr Aleksandar Životić, jedan je od najznačajnijih srpskih istoričara novije generacije.

Emisiju uređuje i vodi: Snežana Bićanin

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво