Читај ми!

Tri izložbe

U današnjoj emisiji razgovaramo o mladim umetnicima.

Sa nama u studiju su profesori Fakulteta primenjenih umetnosti Ljiljana Petrović (kostim) i Aleksandar Kelić (fotografija). Povod za razgovor s njima je izložba „Diploma. Leti, leti. Visoko", koja je upravo završena u Muzeju primenjene umetnosti. Sa našim gostima razgovaramo o tome kako dolazi do ove godišnje izložbe i šta se zbiva posle nje.

Još jedan segment današnje emisije posvećen je mladim stvaraocima. Umetnica Milica Marinković, verovatno najpoznatija po svojim delima sačinjenim od recikliranih konzervi i čepova, sledeće nedelje održaće svoju treću samostalnu izložbu u galeriji „Singidunum". Ovom prilikom izložiće najnovija dela - tapiserije.

I u trećem segmentu današnje emisije razmatramo mesto mladih ljudi u likovnom životu. U Galeriji Kolarca u toku je Godišnja izložba. Na jednom mestu su odabrani radovi umetnika koji su izlagali u toj galeriji tokom prethodne godine. Gost u studiju je master istorije umetnosti i doktorand Jefimija Đokić, stipendista Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i član Saveta mladih Kolarčeve zadužbine.

Urednik i voditelj današnje emisije je Zoja Bojić.

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво