Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

Ovogodišnji festival savremene umetnosti ,,Dunavski dijalozi", koji predstavlja vizuelno stvaralaštvo podunavskog regiona, počinje večeras izložbom ,,3E: Ekologija, Etika, Estetika" u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirki Rajka Mamuzića u Novom Sadu. Novi Sad je Evropska prestonica kulture, a ,,Dunavski dijalozi" su deo zvaničnog programa EPK2022, tako će i program ove godine biti bogatiji i trajaće tokom celog leta. 3E je prva u nizu izložba koja odgovara na pitanje i ovogodišnju temu festivala - Quo vadis mundi? Dosadašnje izložbe Dunavskih dijaloga bile su koncipirane tematski i usmerene ka aktuelnim pitanjima čoveka našeg doba, pa je tako slučaj i sa ovogodišnjim.

U današnjoj emisiji ćemo predstaviti i kragujevačkog vizuelnog umetnika Mateju Ristića, koji od 2019. godine živi u Šangaju, gde je i priredio prvu samostalnu izložbu. Saznaćemo više o likovnoj sceni u kini kao i o daljim planovima ovog perspektivnog umetnika.

Dodelom nagrada biće zaokružen 29. Festival evropskog filma na Paliću, a govorićemo i o drugim dešavanjima iz sveta umetnosti i kulture.

Emisiju vodi: Tanja Živković

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво