Читај ми!

Jutro uz klasiku - nova izdanja

Današnju emisiju, u kojoj predstavljamo nekoliko novih diskografskih izdanja domaćih umetnika, ispuniće kamerna muzika baroka, ali i ona inspirisana ovim muzičkim stilom, a komponovana za duo udaraljki.

 

Slušaćete i dela savremenih kompozitora za violinu i klavir i jedan tango Astora Pjacole za gitaru i flautu, dok u rubrici Na drugi način predstavljamo jedinstven aranžman za dve marimbe koji spaja heruvimske pesme Kšištofa Pendereckog i Stevana Mokranjca.
Izabrane kompozicije su sa albuma Dark velvet violinstkinje Julije Hartig i Collage, Part 1 - Ink Edžperiment dua koji čine perkusionisti Nikola Krbanjević i Ivana Kuljarić Bilić. Urednica Maja Čolović Vasić izdvojila je i snimke sa albuma Perpetuum Mobile na kome sviraju gitaristkinja Vera Ogrizović i Ljubiša Jovanović, naš istaknuti flautista, čiji kompakt disk pod nazivom 40 godina takođe preporučujemo za slušanje.

Fejsbuk grupa: KLASIKA PLUS - Radio Beograd 2
E-mail adresa: klasikaplus@rts.rs

Класика плус Класика плус

Autor:
Маја Чоловић Васић

Емисија класичне музике у недељном јутарњем термину (08.00 - 08.55) нуди стилски и жанровски најразноврснији садржај. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво