Читај ми!

Dalibor Marković

Umetnički rukovodilac Vokalne grupe „Constantine” i profesor MŠ u Nišu

 

Nižu i srednju muzičku školu završio je u Nišu, a diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na odseku za Opštu muzičku pedagogiju.
Radi u Muzičkoj školi u Nišu kao profesor solfeđa. Marković je umetnički rukovodilac i jedan od osnivača Vokalne grupe „Constantine".

Bavi se pevanjem i aranžiranjem za vokalne i instrumentalne sastave svih tipova. Korepetitor je hora Osnovne škole „Sveti Sava" u Nišu. Bio je član horova „Obilić" („Krsmanović"), Niškog kamernog hora i Crkveno-pevačke družine „Branko" u Nišu. Sa Vokalnom grupom „Constantine" nastupao je na mnogobrojnim koncertima širom Srbije i u inostranstvu.

Član je Takmičarskog odbora Smotre horova i orkestara osnovnih škola Niškog okruga (SHOŠ). Godine 1994. bio je učesnik u Svetskom horskom ansamblu u Bajrojtu. Kao dirigent i korepetitor nastupao je sa ansamblima u Engleskoj, Francuskoj, Bugarskoj, Grčkoj, Češkoj, Izraelu, Poljskoj, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Srbiji.
Stručni je predavač u okviru pripreme dečjih horova za Regionalno i Republičko takmičenje horova i orkestara osnovnih škola, a sarađuje kao stručni predavač i konsultant sa učenicima srednjih škola koji se bave muzikom i kojima nije to osnovno zanimanje.

 

Sarađivao je sa istaknutim dirigentima kao što su Thomas Neuhoff (Nemačka), Pavel Kotla (Poljska), Daniele Giulio Moles (Italija), Darinka Matić Marović (Srbija), Đorđe Stanković (Srbija), Miloje Nikolić (Srbija), Nemanja Savić (Republika Srpska), Milorad Veljković Špaja (Srbija). Uspešno je pripremio mešoviti hor Srednje muzičke škole iz Niša u operi „Kavalerija Rustikana".

Autor emisije: Ana Ćirica

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво