Читај ми!

Ekološki magazin

Jeftino je najskuplje

To je vaš mozak, samo brži i bolji uz pomoć kognitivnih pojačivača: pametnih lekova, energetskih pića, pa i aparata koji se jednostavno, bez prisustva stručnih lica, priključuju na glavu, što posebno vole ambiciozni roditelji. Više od polovine studenata, kako je pokazalo istraživanje na uzorku od tri hiljade njih sa Univerziteta u Beogradu, pred ispit pije tablete ili energetska pića. Mnogima dodatna energija treba za predavanja, pa i za žurke. Prvo energetsko piće pojavilo se u Japanu još 1962. godine. Ono o čemu se ne govori dovoljno su rizici korišćenja, a ostaju etičke dileme, na primer: da li je isto koristiti kognitivne pojačivače kao i doping u sportu? Pre nego što osudite, razmislite koliko kafa i čokolade dnevno uzimate? O tome govori Andrijana Milošević Georgiev.

Od blata mogu da se zidaju i višespratnice. Zemljana arhitektura nije stvar prošlosti. O karakteristikama koje je čine dobrom i za sadašnjost i za budućnost govori arhitekta Dragana Kojčić.

Da li ste se nekad zapitali kolika je stvarna cena vaših farmerki? Ovo pitanje sadrži mnogo slojeva: društveni, ekonomski, ekološki - od izrabljivanja dece, proizvodnje koja drži ljude u siromaštvu, do ispuštanja toksičnih hemijskih supstanci u reke. O dokumentarnom filmu „Riverblu - može li moda da spasi Planetu" govore Dragan Gmizić i Danijel Pavlić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.   

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво