Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Veći deo emisije Kulturni krugovi biće posvećen pozorištu.

Vreme je festivala, pa ćemo pažnju posvetiti početku jubilarnog 30. BELEF-a koji je otvoren izvođenjem predstave „Drama o kraju sveta" autorke i rediteljke Olge Dimitrijević u Botaničkoj bašti „Jevremovac".

U Arheološkom parku „Viminacijum" u toku je četvrto izdanje uzbudljivog pozorišnog festivala koji baštini ime ovog antičkog arheološkog prostora i iz njega šalje impulse starih i novih mitova, kako glasi slogan pod kojim se odvija „Viminacium Fest". Od Aleksandra Milosavljevića saznajemo detalje o predstavi „Jugoslavija, moja dežela" izvedenoj na Limesu, predstavi koja je rađena u produkciji Gledališča Koper, prijedorskog Pozorišta i Fondacije „Friedrich Ebert Stiftung".

Uskoro počinje i nova sezona Pozorišta „Teatrijum", a mi je najavljujemo izveštajem sa konferencije iz dvorišta Rektorata Univerziteta u Beogradu. Pratimo i svečano uručenje druge Međunarodne nagrade za književnost „Aleksandar Tišma" piscu Davidu Albahariju za roman „Heute ist Mittwoch" objavljen na nemačkom jeziku.

Emisiju uređuje i vodi Vladimir Džudović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво