Читај ми!

Beogradski kontrapunkt

Međunarodna konferencija „Beogradski kontrapunkt" juče je održana u Jugoslovenskoj kinoteci, a ovoga puta bila je posvećena Nikoli Tesli i uticaju slavnog srpskog naučnika na kulturno i umetničko stvaralaštvo.

Tesla je svojim izumima i otkrićima uticao na promenu sveta i nauke u celini, ali je i svojom ličnošću i idejama uticao na mnoge mislioce i stvaraoce u različitim oblastima ljudskog delovanja. Tesla je izveo nauku iz laboratorija i stvorio novi tip naučnika, svesnog svog javnog uticaja, ali ne u svrhu samopromocije nego unapređenja života ljudi u celom svetu. Teslino javno delovanje velikim delom bilo je usmereno ka mladima, kao ohrabrenje da neguju kreativne impulse i ostvare što veći deo svojih potencijala.

Učesnici šestog „Beogradskog kontrapunkta" bili su umetnica Lusine Hovanisijan iz Jermenije, strip umetnik i dizajner Danijele Meuči iz Italije, profesor biomedicinskog inženjerstva i nanotehnologija Đuro Koruga, pisac i direktor Narodne biblioteke Srbije Vladimir Pištalo, vizuelni umetnici Dušan Jovović, Milan Ličina i predstavnica mladih umetnika Danica Maksimović.

Emisiju uređuje i vodi Aleksandar Drobac.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво