Читај ми!

Ukrajinski rat - pogled s ruske strane

Sergej Belous i Aleksa Filipović

Juče, u danu kada se navršilo tri meseca rata na istoku Evrope Ukrajina je bila zvezda skupa, bogatih, uticajnih i moćnih u Davosu. Cela jedna sesija Svetskog firuma posvećena je ukrajinskom ratu a glavno pitanje bilo je: „Rusija, šta dalje"?

Istovremeno sa zapada prema Rusiji upućivane su i pretnje i pozivi i molbe. Pretnje, novim sankcijama, pozivi na nove razgovore, molbe za deblokadu crnomorskih luka. Na frontu su nastavljene borbe. Nastavljeno je i slanje oružja Kijevu a pitanje „podele Ukrajine" nastavilo je da intrigira sve one koji tragaju za tajnim ciljem ruske specijalne operacije.

Ruski pogled na užareno mesto svetske geopolitike svakako je drugačiji od onog iz Davosa. Kakav je on zaista nije dovoljno jasno između ostalog i zbog sankcija, izolacije i medijskog rata. U svakom slučaju ni rusko društvo nije ostalo imuno na požar u komšiluku. Kako se on, danas tri meseca od izbijanja rata odražava na rusku javnost, ekonomiju, politiku, narod i društvene elite za Rečeno i prećutano govore Sergej Belous, dopisnik ruskih medija iz Srbije i Aleksa Filipović, saradnik Instituta za Evropske studije.

Autor emisije, Radovan Pantović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво