Jutarnji vikend program

Jutarnje zajedničarenje

„Sebičnim ljudima treba pružiti šansu da vole samo sebe. Bolje nisu ni zaslužili", kaže naša gošća Nada Karadžić, pisac poezije, kratkih priča, aforizama, epigrama, humoreski i dosetki.

Uz druženje sa Nadom Karadžić, poklonićemo vam i knjige koje će ona, za ovu priliku i u ovu namenu, doneti za naše slušaoce.

Koliko je egoizam i individualizam današnjeg sveta doveo svet na ivicu propasti - razmišljanja i pouke vladike Ignatija Midića, episkopa Braničevsko-požarevačke eparhije i profesora na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu.

Prva fabrika stakla u Srbiji podignuta je u Jagodini, na reci Belici ispod Crnog vrha. Podigao ju je Avram Petronijević, državnik, diplomata, ustavobranitelj 1843. godine. Najraniji primer presovanog stakla u Velikoj Britaniji zabeležen je 1831. godine, ali pravi uspon proizvodnje ovog tipa stakla počinje tek nakon 1845. godine, kada je ukinuta uredba kojom je staklo oporezovano prema težini.

Osvrnućemo se na dve zanimljive i značajne izložbe. To su kamerna postavka posvećena Britanskom staklu u Narodnom muzeju Zrenjanin i „Rađanje staklarstva u Srbiji" u Zavičajnom muzeju u Jagodini.

Moći ćete da čujete i druge redovne rubrike i servisne informacije.
Broj telefona za uključenje u naš program je 011-3229-653, a imejl adresa novidan@rts.rs

Muziku bira Jelena Veselinović, a emisiju priprema i vodi Dragana Veljković.

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво