Читај ми!

Emisija o radiju i radiofonskom stvaralaštvu

Gošća: Melina Pota Koljević

Gošća emisije Nevidljivi ljudi je Melina Pota Koljević, urednica u Dramskom programu Radio Beograda i autorka dokumentarno-igrane emisije „Kako rastemo uz radio", koja će premijerno biti emitovana u nedelju, 15. maja, a koja je realizovana u okviru Međunarodnog projekta „B-AIR Beskonačna umetnost radija. Stvaranje zvučne umetnosti za bebe, malu decu i ranjive skupine". U ovoj emisiji kroz razgovor s decom iz vrtića i kroz sećanja odraslih istražuje se šta su sadržaji koji kod današnje dece mogu izazvati interesovanje za radio, ali i šta je radio značio za odrasle u periodu ranog detinjstva i mladosti.

U okviru ovog projekta, Melina je prošle godine priredila i radiofonski kolaž „Majka - dete: Razgovor pre rođenja", u kojem se bavi promišljanjem o različitim mogućnostima komunikacije između majke i deteta u prenatalnom periodu: od intuitivnog doživljaja i „razumevanja" između mame i bebe u stomaku, preko „razgovora" putem muzike i govora, pa sve do duhovne veze koja je u tom dobu ostvariva između budućeg roditelja i novog malog čoveka koji će se roditi.

Koliko je, uopšte, radio medij koji je blizak deci i kako decu sadržajem zainteresovati za ovu vrstu zvučne čarolije? Šta ona očekuju od radijskih autora, a kakav uticaj radio može ili bi trebalo da ima na njihov duhovni razvoj? To su samo neka od brojnih pitanja za našu gošću.

U redovnoj rubrici „Kutija za pamćenje" emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa matematičarem i profesorom Beogradskog univerziteta akademikom Radivojem Kašaninom. Ovi razgovori vođeni su za ciklus emisija „Gost Drugog programa" 1976. godine, a narednih dana obeležićemo 130-godišnjicu njegovog rođenja.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво