Читај ми!

Moja Srbija

Gosti: Stanko Kostić, likovni umetnik fotografije i Dušan Milovanović, istoričar umetnosti

„Takvu Srbiju decenijama, bogobojazno i dušepolezno, pažljivo osmatra i kamerama beleži njene ćudi, na jedinstveni način čovek, umetnik, fotograf i gospodin Stanko Kostić, u želji da obuhvati što više, dosegne što dalje i zabeleži što brže njene vrline, Lepotu i sve dobre strane njenih ljudi, predela i Neba nad njima.

Dok tumara srpskim bespućima liči nam ponekad, tako na drevnog Ahasvera, večnog lutalicu, pošto za sobom, svetli trag ostavlja pre-na one drevne trubadure i truvere, što su srednjovekovnu tamu razgonili delima svojim i očaravajućom muzikom.

I još, podseća ponekad, terenski odeven i sa šeširom, s kamerama o ramenu i pored svog džipa -na one stare i prve fotografije-prethodnike što su temelje ovom umeću, zanatu i umetnosti, postavljali i utvrđivali...

Neustrašivi podvižnik, spreman da se uspentra i na najgrbavije hridi, zađe u kanjone i spusti se u mračne dubine pećina gde retko ko zalazi, sem avanturisti i speleolozi... i sa svih tih mesta da donese dragocene bisere i zauvek ih sačuva za nas i za one što za nama budu dolazili". (Dušan Milovanović, istoričar umetnosti o izložbi fotografija - Moja Srbija, autora Stanka Kostića).

Povodom izložbe fotografija „Moja Srbija" Stanka Kostića, u Galeriji RTS, Beograd, Takovska 10, gosti ovonedeljne Riznice su autor izložbe, likovni umetnik fotografije ULUPUDS Stanko Kostić i Dušan Milovanović, istoričar umetnosti, teoretičar, kritičar i publicista.

Autor i voditelj Dušanka Zeković.

Ризница Ризница

Autor:
Душанка Зековић

Емисија се бави културном баштином (антропологија, етнологија, етномузикологија, историја уметности, музеологија, археологија, језик, књижевност, митологија, конзервација, рестаурација...). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво