Читај ми!

Bruno Tarijer i Sergej Kreso

Poznati francuski inženjer zvuka Bruno Tarijer je krajem prošle godine, u okviru Francusko-srpskih filmskih suseta posetio Beograd, i tom prilikom srpskoj publici govorio o svojoj saradnji sa eminentnim rediteljima među kojima su Lik Beson, Ašgar Farhadi, kao i naši Emir Kusturica i Srdan Golubović. U današnjoj emisiji čućete razgovor koji je tom prilikom nastao

Film Here We Move Here We Groove jedan je od najuspešnijih filmova u Holandiji, a njegov autor je Sarajlija sa holandskom adresom - Sergej Kreso. U decembru prošle godine, u okviru mini-festivala Gastarbajter in Film & Music u Beogradu prikazan je ovaj dokumentarni film, koji predstavlja roadtrip između Berlina, Bosne i Beograda.

Bosanac Robert Šoko, tvorac i protagonista legendarnih Balkan Beats iz Berlina, već neko vreme sarađuje sa muzičarima koji su pobegli u Nemačku kao i sa drugim muzičarima iz raznih zemalja. U potrazi za novim zvukom, novim bitovima i novom inspiracijom, svesno odoleva klišeima koje mnogi ljudi u Nemačkoj i dalje povezuju sa muzikom sa Balkana. U današnjoj emisiji čućete reditelja Sergeja Kresa, koji će govoriti o tome kako je pratio Roberta Šokoa na putu do njegovih korena i na koji način različitost muzičkih tradicija pojedinih muzičara utiče na današnje kulturno zajedništvo u Berlinu i drugde.

Prva domaća filmska premijera u 2022. biće film Zlatni dečko, reditelja Ognjena Jankovića, po scenariju reditelja i koscenarista Vuka i Alekse Ršumovića. Premijera ove sportske drame sa Denisom Murićem, Andrijom Kuzmanovićem i Igorom Benčinom u glavnim ulogama je večeras, a od trinaestog januara ovaj film ulazi u bioskope širom Srbije. Najavićemo ovaj film, ali se podsetiti i Pitera Bogdanoviča i Sidnija Poatjea, koji su nas napustili prošle nedelje.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво