Читај ми!

Vladan Lončar

Violinista orkestra i Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije

Vladan Lončar je član Beogradske filharmonije od 1999. godine. Diplomirao je violinu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Dejana Mihailovića, a magistrirao na odseku za kamernu muziku u klasi Uroša Pešića. Tokom studija dobio je nagradu iz Fonda Merima Dragutinović koja se dodeljuje najboljim studentima gudačkog odseka. Održao je više solističkih koncerata, a nastupao je i kao solista sa kamernim orkestrom Majstori gudači.
Kao član trija „Aurora" usavršavao se na kursevima kod članova kvarteta „Artemis i Fogler", trija „Abeg", Henrija Majera i nastupao širom Srbije, kao i u Hrvatskoj, Nemačkoj, Austriji, Italiji, Norveškoj i Rumuniji.
Sa trijom je snimao za Radio Beograd i snimio kompakt-disk u saradnji sa Hrvatskim radijom. Član je Kvarteta Beogradske filharmonije od njegovog osnivanja i sa njim je ostvario više koncerata po Srbiji i inostranstvu.
„Ja sam... ma šta da pričam o sebi, to bolje drugi nek kažu. Moj moto: Živi svaki dan kao da ti je poslednji! Jednom ćeš sigurno biti u pravu."

Autor emisije: Ana Ćirica

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво