Читај ми!

Biljana Mihajlović

U galeriji Start Kulturnog centra Čukarica nedavno je otvorena samostalna izložba ilustracija „Ja baš lično" Biljane Mihajlović, grafičke dizajnerke.

Postavku čine ilustracije rađene u akvarel tehnici nastale tokom poslednje dve godine. Biljana Mihajlović rođena je 1978. godine u Beogradu, gde je na Fakultetu za strukovne studije Beogradska politehnika studirala grafički dizajn. Trenutno je na master studijama na Akademiji Beogradska politehnika u Beogradu, članica je Udruženja umetnika i dizajnera primenjene umetnosti Srbije (ULUPUDS), a od 2021. ima status samostalnog umetnika.

Biljana je autor više od hiljadu dečijih ilustracija koje su objavili domaći i svetski izdavači, poput IP Book, Čarobna knjiga, Kreativni centar, Odiseja, Freska i Klet. Knjige sa njenim ilustracijama objavljene su u Sjedinjenim Američkim Državama, Izraelu i Japanu. Biljana je naslikala i tri murala za osnovnu školu Miroslav Antić iz Beograda, a pored ilustracija za decu, bavi se i grafičkim dizajnom i fotografijom.

U današnjoj emisiji Biljana će govoriti o svojim junacima, o inspiracijama, uticajima, kao i o ovoj svojoj šestoj samostalnoj izložbi, koja je otvorena još koji dan, do 6. decembra.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво