Читај ми!

Film „Nebesa" i predstavljanje programa FAF-a

Emisija o sedmoj umetnosti

Neobična filmska alegorija sa elementima crne komedije „Nebesa", reditelja brojnih kultnih filmova Srđana Dragojevića, nakon svetske premijere na festivalu u Lokarnu, biće premijerno prikazana 17. novembra u Beogradu, a zatim i širom Srbije.

Reč je o provokativnoj filmskoj priči, nastaloj po prozi francuskog pisca Marsela Emea, koja se bavi izazovima hrišćanstva u postsocijalističkom društvu. Film je sastavljen od tri poglavlja, tokom tri dekade savremene istorije. Kroz priče smeštene u 1993, 2001. i 2026. godinu, pratimo šest glavnih junaka čije su sudbine određene Božjim čudima koja usmeravaju njihove sudbine.

U današnjoj emisiji čućete neke od članova ekipe filma, među kojima su producentkinja Biljana Prvanović, glumci Bojan Navojec, Nataša Marković, Nela Mihailović, Srđan Todorović, kao i scenaristu i reditelja Srđana Dragojevića.

Danas je održana konferencija za novinare Festivala autorskog filma, na kojoj je predstavljen program koji nas očekuje na festivalu od 26. novembra do 3. decembra. Nadav Lapid, Radu Žude, Zdravko Velimirović, Kiril Serebrenikov, Ves Anderson i Milica Tomović samo su neka od imena autora čije ćemo filmove gledati na ovom izdanju FAF-a, koji se osim u Beogradu dešava i u Novom Sadu, Leskovcu, Boru, Požarevcu, Subotici, Jagodini, Lazarevcu, Smederevu i Bačkoj Palanci.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво