Читај ми!

Emisija o radiju i radiofonskom stvaralaštvu

Milan Vukos

Sinoć je u Biblioteci grada Beograda predstavljen zbornik tekstova „Milan Vukos: Spomenar", čiji je urednik Aleksandar Mandić i koji nekadašnjeg ministra kulture, najmlađeg sekretara za kulturu SR Srbije u to vreme, najagilnijeg direktora Radio-televizije Beograd, ambasadora u Venecueli i jednog od osnivača BITEF-a, BEMUS-a, FEST-a i manifestacije „Radost Evrope", jasno karakteriše kao „najvažnije ime u istoriji srpske televizije".

O „drugu Vukosu", „čoveku koji ne sme biti zaboravljen", ali i o „Vukosovoj epohi", „zlatnom dobu Televizije Beograd", o tome zašto je Vukos RTB doživljavao kao „najznačajniju kulturnu ustanovu Srbije", govore njegovi saradnici i savremenici - prof. Irina Subotić, Branka Otašević, Miodrag Ilić i Aleksandar Mandić, a emitujemo i arhivske snimke glasa Milana Vukosa, sačuvane u našoj Fonoteci.

U rubrici „Kutija za pamćenje" emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa književnicom Nadom Marinković, dugogodišnjom urednicom Literarne i Kulturno-umetničke redakcije Radio Beograda, od čijeg rođenja nas deli tačno jedno stoleće.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво