Читај ми!

97 godina Radio Beograda – Iz veka u vek

Radio Beograd, najstariji elektronski medij na Balkanu, 1. oktobra obeležava 97 godina postojanja.

Prvog oktobra 1924. godine, pokretanjem programa stanice „Beograd-Rakovica", počelo je ispisivanje živopisne istorije Radio Beograda, koji je tokom decenija izrastao u nacionalnu, kulturnu i medijsku ustanovu najvišeg ranga.
Na svečanosti koja će biti održana u Kamenoj sali Radio Beograda u petak, 1. oktobra u 13 časova biće uručene studentske nagrade „Neda Depolo", koje program kulture i umetnosti Radio Beograd 2 već 16 godina dodeljuje za kreativni doprinos radio-izrazu.
Prva nagrada „Neda Depolo" za najbolje studentsko radiofonsko ostvarenje biće uručena Luki Latinčiću, studentu treće godine Katedre za snimanje i dizajn zvuka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, druga Anđeli Milić, a treća Ani Jovanović, studentkinjama Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.
Prisutnima u Kamenoj sali će se obratiti direktor Radio Beograda Milan Nedić, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Radoman Kanjevac, koji će uručiti nagrade laureatima i predsednica žirija za dodelu nagrade „Neda Depolo", rediteljka, profesorka FDU i upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić.
Na svečanosti će biti najavljeno i otvaranje digitalizovanog STUDIJA 13 koji će biti pušten u rad 7. oktobra.
Direktan prenos svečanosti iz Kamene sale Radio Beograda možete pratiti na talasima Radio Beograda 2 u petak, 1. oktobra u 13 časova.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво