Читај ми!

Srpski kao strani

Vesna Krajišnik, Tomislav Matić i Tatjana Šotra Katunarić.

Kako srpski učiniti zanimljivim stranim studentima pitanje je koje postavljamo i posle održanog Međunarodnog sastanka slavista u Vukove dane gde je jedna sesija i bila posvećena izučavanju srbistike na stranim univerzitetima pa tako i položaju srpskog jezika danas.

I dok na jednoj strani imamo koncept „otvorene arhitekture za učenje srpskog i drugih stranih jezika" putem rada na rečeničkim strukturama, na drugoj, koja je bliža tradicionalnom pristupu prednost dajemo gramatičkim kompetencijama.

Kao važan segment za razgovor nameće se i tema o neophodnoj udžbeničkoj literaturi iz srpskog jezika i književnosti bez koje se ne može zamisliti rad ni na jednom seminaru na stranim univerzitetima gde se izučava srbistika.

I naposletku, upitaćemo se i o prednostima i nedostacima „on lajn" studiranja srpskog za strane studente.

Gosti autorke i urednice Melihe Pravdić su upravnica Centra za srpski kao strani, prof. Vesna Krajišnik, lektor na MSC (Međunarodni slavistički centar) Tomislav Matić i prof. francuskog, autor knjige „Zdravo" namenjene strancima frankofonog jezičkog područja koji uče srpski Tatjana Šotra Katunarić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво