Читај ми!

Maja Milovanović

Gošća Kluba 2 je beogradska umetnica Maja Milovanović.

Sinoć je u galeriji ,,Stepenište" u okviru Centra za likovno obrazovanje u Šumatovačkoj ulici otvorena njena samostalna izložba „Svaki Nadeždin cvet ". Radovi su nastali po motivima, odnosno porodičnim fotografijama koje se mogu naći u monografijama i publikacijama o Nadeždi Petrović, i po reprodukciji jedne od slika „Kosovski božuri". Lajt-motiv na fotografijama i izložbi je cveće, u raznim formama, onako kako je vidljivo u prizorima koji su poslužili kao motiv.

Maja Milovanović je od ciklusa „Mit o Graditelju", koji radi već godinama i na koji se sve što je dalje radila nadovezuje, ustanovila da pripada generacijama umetnika koje su se odrekle gledanja i čulnog doživljaja stvarnosti, zarad „ideje" koja je u postkonceptualnom vremenu, politizovanjem umetnosti postala puka namera.

Maja Milovanović je rođena u Beogradu 1977. godine gde živi i radi kao umetnik i profesor Crtanja i slikanja u Srednjoj školi za dizajn. Magistrirala je 2005. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Dobitnica je nagrade za digitalnu fotografiju Bijenala umetnosti u minijaturi Gornji Milanovac i studentske nagrade Spinaker, za slikarstvo na završnoj godini studija, FLU Cetinje. Realizovala je četrnaest samostalnih i učestvovala na više kolektivnih izložbi i prezentacija u zemlji i inostranstvu. Njeni radovi se nalaze u brojnim privatnim kolekcijama u Srbiji, Evropi i Americi.

U Klubu 2 sa Majom Milovanović razgovaramo o prošlosti i sadašnjosti, nostalgiji, fotografiji, privatnom životu, porodici, Nadeždi Petrović...

Emisiju uređuje i vodi: Tanja Živković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво