Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Nekoliko važnih događaja iz oblasti srpske kulture obeležilo je današnji dan. Reporteri Radio Beograda 2 za današnju emisiju izveštavaju iz SANU, Zadužbine Dositeja Obradovića i Univerzitetske biblioteke Svetozar Marković:

U Srpskoj akademiji nauka u umetnosti se govorilo o predstojećim izborima u članstvo SANU, aktivnostima do kraja tekuće godine i digitalizaciji Miroslavljevog jevanđelja.

U Zadužbini Dositeja Obradovića se održava veliki međunarodni naučni skup „Devet decenija Dragoslava Mihailovića" u organizaciji Instituta za književnost i umetnost i Narodne biblioteke „Dušan Matić" iz Ćuprije.

A u Univerzitetskoj biblioteci Svetozar Marković je otvorena izložba „Laza Lazarević-srpski kulturni heroj", posvećena životu i delu srpskog pisca i lekara, povodom 170 godina od rođenja i 130 godina od njegove smrti.

Gost u emisiji će biti Dejan Grujić, urednik Programa 202 Radio Beograda, povodom promocije knjige „Život na crticu", koja je doživela drugo izdanje.

Pozorišna kritika Bojana Munjina je posvećena predstavi „Čudo svetog Georgija", kojom je u Nišu otvoren Festival „Teatar na raskršću".

Urednik i voditelj emisije Ljubica Krminac

 

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво