Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

U emisiji Kulturni krugovi najavićemo izložbu Jovan Dučić: Traganje za novim u Galeriji SANU, kojom započinje obeležavanje velikog jubileja srpske književnosti - 150 godina od rođenja jednog od najznačajnijih srpskih pesnika, člana Srpske akademije nauka i umetnosti - Jovana Dučića. Ovo je jedan u nizu velikih jubileja akademika, koji se u poslednjim godinama obeležavaju u SANU na taj način što je čitava jedna godina posvećena njima.

Govorićemo i o osmom Festivalu duodrame koji traje u Topoli, kao i o septembarskom Gradskom sajmu knjiga koji je u okviru programa Booking održan u Kulturnom centru „Grad".

Pažnju ćemo posvetiti i predstojećem devetom Festivalu savremene umetnosti „Dunavski dijalozi" koji počinje u utorak. Reč je o međunarodnom multimedijalnom mozaičkom festivalu vizuelnih umetnosti podunavskih zemalja koji se istovremeno odvija u galerijskim i alternativnim prostorima Novog Sada, a ove godine i u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, na temu „Društvo i umetnost u okolnostima iznuđene realnosti".

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво