Читај ми!

Dragan Jovićević

Gost emisije je Dragan Jovićević

Glavni gost današnje emisije biće urednik kulturne rubrike u nedeljniku NIN i filmski kritičar Dragan Jovićević, koji u našu emisiju dolazi pravo sa Festivala evropskog filma na Paliću. Zato ćemo govoriti o utiscima sa ovog festivala, o aktuelnoj filmskoj produkciji, o filmskoj kritici, publicistici, fantastici, ali i o filmu koji sa kolegom Nikolom Ljucom snima - Toplom filmu.

Osim što ćemo govoriti o Festivalu evropskog filma na Paliću, prokomentarisaćemo i to kakav je bio ovogodišnji Pulski filmski festival.

Osvrnućemo se i na ostale događaje koji su obeležili prošlu nedelju, među njima izložbu kojom Salon Muzeja savremene umetnosti u Beogradu obeležava šezdeset godina postojanja, kao i deveti Booking, tačnije program BUKA & BES poezije i proze, kojim su se predstavili prozaisti i pesnici Trećeg Trga i Srebrnog drveta.

U skladu sa letnjim danima i godišnjim odmorima za čitanje ćemo preporučiti dve knjige, novu knjigu poezije Marka Tomaša Skratimo priču za glavu u izdanju LOM-a i roman Sportski novinar Ričarda Forda, u izdanju Derete.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво