Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

U Kulturnim krugovima pratimo 74. Međunarodni filmski festival u Kanu, sa koga će nam Miroljub Vučković iz Filmskog centra Srbije preneti utiske pred samu završnicu festivala sutra uveče i dodelu Zlatnih palmi.

Izveštavamo i sa „Noći pesnika", koja je održana sinoć u knjižari Srpske književne zadruge, kao i sa književne večeri u Srpskom književnom društvu koja je posvećena još jednom pesniku. Pod imenom „I moram, moram da se smejem" obeleženo je 80 godina od rođenja Vujice Rešin Tucića, književnika, vizuelnog umetnika, urednika, esejiste, jednog od najznačajnijih članova neoavangardnog pokreta u Jugoslaviji tokom šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka.

Saznajemo i kako izgleda stalna izložbena postavka na spomeniku narodnog graditeljstva, Petrovoj vodenici u Kragujevcu, posle konzervatorsko-restauratorskih radova, povodom 80 godina od podizanja partizanskog ustanka u Šumadiji.

Emisiju priprema i vodi Tanja Živković.

 

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво