Читај ми!

Marko Krstić

Naš gost je Marko Krstić, književnik i novi direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Nedavno je Zavod organizovao petu konferenciju „Beogradski kontrapunkt" posvećenu šezdesetogodišnjici dodele Nobelove nagrade za književnost Ivi Andriću, kao i debatu „Ona stvara! Rod i kultura u Srbiji: napredak ka ivici?", a početkom juna Srbija je postala i član Uneskovog Međuvladinog komiteta za zaštitu i unapređenje kulturnih izraza.

Kakvi izazovi su pred direktorom na čelu ustanove koja se u osnovi bavi najvažnijim duhovnim segmentom društva - kulturom i njenim razvojem? Kako delatnosti Zavoda približiti javnosti i postaviti ovu instituciju u središte kreiranja kulturne politike i strategije kulture Srbije?

Govorićemo i o književnom radu Marka Krstića, dobitnika nagrade „Branko Ćopić" SANU za debitantski roman „Viktorija" (2012), scenariste dugometražnog filma „Off" (2015), književnog kritičara, jednog od autora knjige „Novi kadrovi - skrajnute vrednosti srpskog filma" (2008), jednog od osnivača književne grupe „P-70" (Proza na putu) i autora romana „Mundo Libre" (2019) o ikoni slobode, legendarnom revolucionaru Ernestu Gevari...

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво