Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

Kapitalna edicija „Dela Stanislava Krakova" saizdavački je poduhvat Službenog glasnika i Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković", a u njoj se nalaze dela koja dugo nisu preštampavana. Ta edicija kulturnoj javnosti ukazuje na književni opus ovog velikog pisca koji je iz političkih razloga dugo bio skrajnut. Osam od deset knjiga prvog kola, koja su početak poduhvata da se Krakovu pristupi „bez ideoloških predrasuda i predznaka", danas je predstavljeno u knjižari „Geca Kon".

Srpska književna zadruga i njen Odbor za srpski jezik organizuju naučni skup „Identitetske promene: srpski jezik i književnost u doba tranzicije", a mi beležimo šta su glavne teme i aspekti kojima profesori i naučnici ukazuju na aktuelne identiteske probleme tranzicijskog doba.

U Francuskom institutu u Beogradu najavljena je premijera plesne predstave „Shelter", koja će 29. juna biti izvedena na sceni Bitef teatra.

Pratili smo i tribinu „Književnost na filmu: U susret novom konkursu Filmskog centra Srbije", u okviru ciklusa „Identitet srpskog filma u 21. veku". Tribina je održana u Domu omladine Beograda, a učesnici su bili poznati reditelji, pisci i scenaristi.

U Kulturnim krugovima govorimo i o monografiji o Sokoju, povodom jubilarnih sedamdeset godina rada. Objavile su je Ivana Neimarević i Ksenija Stevanović, a predstavljena je u Legatu „Slavenski".

Uređuje i vodi: Sonja Milovanović

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво