Читај ми!

Vlastimir Vujić i Biljana Mrmoš

Gosti: Vlastimir Vujić i Biljana Mrmoš

Vlastimir Vujić je profesor fizičke kulture u srpskoj gimnaziji „Nikola Tesla" u Budimpešti i jedan od najznačajnijih srpskih aktivista u Mađarskoj. Akademik je Razvojne akademije Srbije, novinar lista „Srpske narodne novine" u Budimpešti, nagazina „Svedok" i „Pečat" i nezavisni politički analitičar. Rođen je u Kuli, školovao se u Novom Sadu, gde je igrao fudbal i postao trener FK „Mladost". Diplomirao je fizičku kulturu i novinarstvo. Nedavno je na svečanosti u Budimpešti zvanično ispraćen u penziju, nakon dvadeset sedam godina profesure.

Biljana Mrmoš je diplomirana glumica i profesor srpskog jezika i književnosti. Rođena je u Vinkovcima, a trenutno živi i radi u Novom Sadu. Svoju akademsku karijeru je započela kao asistent profesorima glume i scenskog govora, na Akademiji umetnosti „Slobomir". Radi kao scenarista, producent i reditelj na mnogobrojnim dokumentarnim i igranim projektima. Autorka je novog filmskog pravca „filmopoete". Deo je glumačkog ansambla dečijeg pozorišta iz Novog Sada i deo autorskog tima emisije „Pokret" na Radio televiziji Vojvodine. Lektor je i ilustrator knjiga za decu. Trenutno je aktuelan njen rad na igranom serijalu za decu.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво