Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

Juče su u Beogradu polaganjem cveća i poetskim programom na grobu pesnika Radeta Drainca započeli 52. Drainčevi književni susreti. U popodnevnim satima održan je muzičko-scenski program „Draincu u čast", u okviru koga je promovisano izdavaštvo Narodne biblioteke „Rade Drainac" iz Prokuplja, nove knjige topličkih pisaca i pesnika dobitnika nagrade „Drainac". Ova trodnevna manifestacija nastavlja se u Prokuplju održavanjem tribine „Smisao poezije danas" i muzičko-scenskim programom „Nova srpska poezija ‒ alternativna pesnička scena".

U Kulturnim krugovima ćemo najaviti Desetu jubilarnu manifestaciju „Leto na Trgu galerija 2021", koja će se održavati svakog četvrtka od 24. juna do 26. avgusta u vrtovima tri muzejske ustanove, kao i na samom Trgu u Novom Sadu. Pratimo i aktuelnosti sa 66. Sterijinog pozorja, koje se održava takođe u Novom Sadu.

Govorićemo o knjizi poznatog kragujevačkog karikaturiste Miće Miloradovića „Nenaručene priče ‒ Karađorđevići i Obrenovići u anegdotama", koja je promovisana sinoć u Galeriji Narodne biblioteke u Kragujevcu, a knjiga „Čuvar beležnice" Dragana Jovanovića Danilova ove srede u fokusu je književne kritičarke Slađane Ilić.

Urednik i voditelj emisije je Gordana Đurđević.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво