Читај ми!

60 godina filma Doručak kod Tifanija

Ove godine se navršava šezdeset godina od premijere filma Doručak kod Tifanija Blejka Edvardsa, po romanu Trumana Kapotija sa Odri Hepbern u glavnoj ulozi.

Zato današnju emisiju u potpunosti posvećujemo ovom legendarnom filmu, zanimljivostima u vezi sa njim, okolnostima u kojima je stvoren, kao i romanu po kome je nastao.

Biće reči o svim segmentima koji su uticali na to da ovo postane omiljeno i ikoničko delo svetske kinematografije. U tom smislu biće reči i o modi, o kulinarstvu, muzici, o svemu onom što čini da se i danas publika vraća ovom filmu, a da se na njega referišu neki novi mladi umetnici.

Da li je Njujork junak ovog filma koliko i Holi Golajtli, koliko je u celoj priči važan Iber de Živanši, koliko je Truman Kapoti bio zadovoljan filmskom verzijom i zašto je Holina mačka bezimena - za današnju Filmoramu govore istoričar mode Stefan Žarić, urednik izdavačke kuće IPC Media Aleksandar Božić, rediteljka Lea Vahrušev i novinarka Jelena Maksimović, kao i domaćice emisije Sara Arsenović i Ana Vučković Denčić.


Uređuju i vode: Sara Arsenović i Ana Vučković Denčić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво