Читај ми!

Dnevni magazin kulture

U današnjoj emisiji Kulturni krugovi pratimo onlajn debatu pod naslovom „Rod i kultura u Srbiji: Napredak na ivici?”, koja se povodom Svetskog dana kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj održava na Fejsbuk stranici Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Očekuje nas interesantan dijalog naših poznatih umetnica u kome će izneti lično viđenje o tome da li žene imaju mogućnost napretka u polju kulture ili je to napredak na ivici.

Najavljujemo i drugu ovogodišnu premijernu predstavu u Narodnom pozorištu Tuzla ‒ „Oktobarska" u režiji Jasmina Durakovića. Boris Balta, Adnan Omerović, Irfan Kasumović i Milenko Iliktarević glume likove koji su svaki za sebe posebni i zanimljivi, a zajedničko im je da su u suštini nesrećni.

Muzičko-scensko delo „Priča o vojniku" Igora Stravinskog premijerno je izvedeno sinoć u Sali Beogradske filharmonije, kao sasvim novo čitanje tog komada, u režiji pozorišnog umetnika Nikole Zavišića. U trostrukoj ulozi vojnika, đavola i naratora je direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, a koncert-majstor Tijana Milošević predvodi kamerni ansambl ovog projekta.


Pažnju posvećujemo i postavci u Galeriji „Mostovi Balkana" Spomen-parka „Kragujevački oktobar", gde je tokom nedavno održane Noći muzeja otvorena izložba slika jedne od najznačajnijih srpskih slikarki 20. veka Ljubice Cuce Sokić.

Emisiju priprema i vodi: Tanja Živković

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво