Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

U Operi i teatru „Madlenijanum" u Zemunu premijerno je izveden mjuzikl „Poslednjih pet godina" njujorškog kompozitora Džejsona Roberta Brauna, u režiji Roberta Boškovića. U ovom komadu o ljubavnoj aferi i braku, pod dirigentskom palicom Vesne Šouc i u koreografiji Milice Cerović, uloge tumače Branislava Podrumac, Žarko Stepanov, Mina Gligorić i Dimitrije Cincar Kostić. U emisiji Kulturni krugovi čućemo kritiku Isidore Bovan.

Posvećujemo pažnju danas i izložbi „Šest svezaka" u Društvenom centru KROV, na kojoj su prikazani radovi šestoro autora koji obrađuju formu umetničke sveske. Neke od ovih svezaka nastale su spontano, a neke su pažljivo planirane, kao autonomna dela. Svaka sveska ujedno predstavlja i dnevnik autora.

Pozorišni kritičar Aleksandar Milosavljević osvrnuće se na predstavu „Antigona", u režiji i adaptaciji Nenada Todorovića, nastalu u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici i Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović" iz Zaječara.

Naši gosti danas biće Irena Plaović, asistentkinja na Katedri za srpsku književnost sa južnoslovenskim književnostima Filološkog fakulteta u Beogradu, i Kosta Bolić, student četvrte godine Katedre za germanistiku na istom fakultetu. Povod za naš razgovor jeste informativna kampanja Filološkog fakulteta namenjena budućim studentima, kolegama i svim ljubiteljima jezika, književnosti i kulture.

U Krugovima ćemo predstaviti i novu knjigu izdavačke kuće „Klio" ‒„Austrougarska i nastanak Albanije (1896‒1914)".

Emisiju priprema i vodi Sara Arsenović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво