Читај ми!

Dnevni magazin kulture

U emisiji pratimo svečano uručenje Nagrade „Desanka Maksimović” pesniku Saši Radojčiću u Narodnoj biblioteci Srbije.

Nagrada se tradicionalno dodeljuje u Brankovini, ali će zbog trenutne epidemiološke situacije ove godine ona biti uručena u nacionalnoj biblioteci. Na svečanosti će biti predstavljene i „Izabrane pesme" Tomislava Marinkovića, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade i zbornik „Poezija Vojislava Karanovića", dobitnika priznanja za 2019. godinu.

Zavesa na 49. Međunarodni filmski festival FEST spuštena je uručenjem priznanja „Beogradski pobednik" Miljenu Kreki Kljakoviću, uz projekciju dokumentarnog filma o njemu, a ljubitelji sedme umetnosti će i narednih dana moći da uživaju u filmovima u okviru programa „PostFESTum".

Jedan od festivala koji je održao kontinuitet uprkos pandemiji je Međunarodni lutkarski festival „Zlatna iskra" u Kragujevcu. Počev od danas, biće održan 23. put u Pozorištu za decu u ovom gradu, a prvi put u Kragujevac dolaze lutkarska pozorišta iz Barselone i Sankt Peterburga.

Govorićemo i o izložbi „Beogradski enformel" koja je otvorena u Modernoj galeriji Beograd i koja je na jednom mestu okupila kapitalna dela najvažnijih predstavnika ovog pravca. 

U studiju će nam se pridružiti Snežana Ristić, dobitnica nagrade 43. Salona arhitekture u kategoriji arhitektonske kritike za tekst „Zaveštanje Protomajstoru" o knjizi Aleksandra Trumića „Yugo-monumen(Ti)tomanija - Bogdan Bogdanović između mašte i političke stvarnosti".

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво