Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Nagrade za lepotu govora „Radmila Vidak”

U Kamenoj sali Radio Beograda danas su dodeljene nagrade za lepotu govora „Radmila Vidak". Ova nagrada dodeljena je Mariji Mitrović Jokić, spikerki i voditeljki u Informativnom programu Televizije Beograd i Aleksandru Božoviću, spikeru Radio Beograda. Posebno priznanje za dugodišnje negovanje lepote govornog izraza uručeno je Staki Novković Đorđević. Čućete kako je bilo na ovoj svečanoj dodeli.

U današnjoj emisiji bavićemo se i FEST-om, filmovima, ali i propratnim, ne manje važnim festivalskim događajima. Jedan od njih je predstavljanje monografije „Milan Vukos: spomenar", koju su priredili Stevanka Češljarov, Bojana Andrić i Aleksandar Mandić. Milan Vukos bio je dugogodišnji direktor Televizije Beograd, potpredsednik Skupštine grada Beograda, ambasador SFRJ u Venecueli, glavni i odgovorni urednik lista „Student", jedan od osnivača BITEF-a, BEMUS-a, Radosti Evrope, FEST-a, ali i još mnogo toga, o čemu ćemo slušati u današnjoj emisiji.

Biće reči i o predstavi „Demokratija", koja je nastala u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz, po tekstu Josifa Brodskog, u režiji Veljka Mićunovića.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво