Читај ми!

Emisija o radiju i radiofonskom stvaralaštvu

Na početku emisije podsetićemo se dela radijskog opusa glumca Feđe Stojanovića, koji nas je zauvek napustio ove sedmice.

Stojanović je ostvario gotovo trocifreni broj uloga u Dramskom programu Radio Beograda, bio je sinonim za dramske vinjete u emisiji „Srpski na srpskom", ostavio značajan pečat u emisijama „Krivo ogledalo", „Veče uz radio", „Ponoćni kabare", „Ozvučeni dosije"...

U goste nam dolazi Goran Vojteški, osnivač platforme i agregatora Podcast.rs. Podkasti beleže sve veću popularnost i među autorima i među slušaocima. Koja su ograničenja ovog rasta popularnosti ‒ ako ih, uopšte, ima? Koliko podkast ugrožava budućnost radija na internetu? Da li je monetizacija rada na podkastu najveći izazov u domaćoj podkast-zajednici? Koliko je prethodnih 14 meseci pandemije uticalo na slušanost dužih audio-formi?

Pre tačno jednog stoleća, početkom maja 1921, rođen je slikar i grafički dizajner Edo Murtić. Zato u „Kutiji za pamćenje" ove subote emitujemo odlomke iz emisije „Gost Drugog programa" u kojoj je Miloš Jevtić razgovarao sa akademikom Murtićem.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво