Читај ми!

Marko Adžić i Uroš Simić

Razgovori o filmu i oko njega

Marko Adžić je srpski glumac i producent koji živi i radi u Temišvaru, Rumunija. Aktuelna je njegova uloga u TV seriji „Kralj Aleksandar od Jugoslavije" reditelja Zdravka Šotre, kao i najava da će u filmu i seriji Radoša Bajića o Operaciji Halijard, koja je u pripremi, igrati pisara Draže Mihajlovića. Marko je stalno angažovan u rumunskom nacionalnom teatru u Temišvaru, gde igra na rumunskom jeziku, ali paralelno rukovodi i srpskom pozorišnom scenom u Temišvaru, gde glumi i režira dela srpskih pisaca za decu i za odrasle. Naša publika ga zna i po ulogama u serijalu „Montevideo, bog te video" i filmovima „Povratak" i „After parti".


Uroš Simić je srpski filmski stvaralac, stručnjak za animaciju, vizuelne i specijalne efekte u filmskoj industriji. Zapažen je njegov rad u oblasti vizuelnih i specijalnih efekata u mnogim popularnim holivudskim filmovima koji su svoje premijere imale u prethodnih pet godina. Radio je na filmovima: Spajdermen - daleko od kuće, Džumandži: Sledeći nivo, Smrtonosne mašine, Štrumfovi: Izgubljeno selo, Paklene ulice 7, Smrtonosne mašine, Snajperista i mnogi drugi. Rođen je u Beogradu, a trenutno živi i radi u Vankuveru, u Kanadi.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво