Milana Kvas i Goran Despotovski

Gosti: Milana Kvas, upravnica Spomen - zbirke Pavla Beljanskog i Goran Despotovski, predsednik SULUV-a

Današnji Zlatni presek predstavlja teme iz Novog Sada. U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog otvorena je izložba „Likovi i ličnosti" kojom se obeležavaju dva jubileja ‒ pedeset godina Memorijala umetnika kao i šest decenija od otvaranja muzeja za javnost. Ova izložba je prvi put u okviru iste postavke prikazala portrete ili autoportrete svih trideset i pet umetnika čija su dela zastupljena u kolekciji Beljanskog u raznovrsnim tehnikama. Takođe, izložena su i druga umetnička dela i predmeti, sa idejom da se posetiocima približe njihovi likovi, ličnosti, stvaralaštvo i svakodnevni život.

Izložba je otvorena do 1. avgusta. O izuzetnom kolekcionaru i darodavcu Pavlu Beljanskom, kolekcji od oko 4000 predmeta i likovnoj zbirci sa 900 dela, koja su osnova postavke memorijala, govoriće mr Milana Kvas, upravnica spomen-zbirke.

Udruženje likovnih umetnika Vojvodine je osnovano 1946. godine i jedno je od najstarijih likovnih umetničkih udruženja. Udruženje je od 1958. godine funkcionisalo kao podružnica Udruženja likovnih umetnika Srbije, a 1977. godine se izdvaja iz tog sastava i nastavlja da funkcioniše ponovo kao zasebno udruženje. Godine 1992. Udruženje prerasta u Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV). O jubileju, 75 godina od odnivanja SULUV-a i pola veka postojanja Galerije Udruženja na Bulevaru Mihajla Pupina, razgovaramo sa profesorom Goranom Despotovskim, predsednikom SULUV-a.

Emisiju uređuje i vodi Tanja Živković.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво