O Karlosu Fuentesu

U emisiji govorimo o meksičkom piscu Karlosu Fuentesu. Ovih dana objavljen je njegov veliki roman „Godine s Laurom Dijas”.

Pripovedajući o Lauri Dijas, svedoku nacionalnih i internacionalnih događaja koji su obeležili XX vek, Karlos Fuentes kroz intimni život jedne žene ispunjen strastima, preprekama, predrasudama, ljubavlju, radošću i bolu, na putu ka osvajanju slobode, pripoveda ličnu porodičnu sagu koja se odvija u Halapi, Verakrusu, u glavnom gradu Meksika, Detroitu i Los Anđelesu.
Karlos Fuentes (1928‒2012) jedan je od stubova latinoameričkog „buma". Napisao je više od sedamdeset romana, među kojima se izdvajaju: „Smrt Artemija Krusa", „Terra Nostra", „Zakopano ogledalo", „Stari Gringo" ... Dobio je brojna književna priznanja, među kojima su Nacionalna nagrada za književnost, „Princ od Asturije", „Servantes", Nagrada Španske kraljevske akademije. Gost emisije je prevodilac Bojana Kovačević Petrović.

U emisiji Čitač razgovaramo i sa pozorišnom rediteljkom i vizuelnom umetnicom Dinom Radoman, koja privlači pažnju svojim dizajnom izdanja knjiga Trećeg trga.

Emisiju uređuje i vodi Dragana Kovačević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво