Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

U emisiji Kulturni krugovi najavljujemo premijeru predstave „Baal" po tekstu Bertolda Brehta, u režiji višestruko nagrađivanog slovenačkog reditelja Dijega de Brea, koja će biti izvedena 15. aprila u Beogradskom dramskom pozorištu. „Baal" je prvi Brehtov celovečernji komad, napisao ga je kao dvadesetogodišnjak, na samom kraju Velikog rata i u njemu se naziru neki elementi dramaturških tehnika Brehtovog „epskog teatra". U predstavi igraju Miloš Biković, Vanja Nenadić, Dunja Stojanović, Ivan Zablaćanski i drugi.

Čućemo i kako je bilo na premijeri predstave „Pučina" Branislava Nušića u režiji Egona Savina u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Dana 12. aprila cela planeta je bila svedok događaja koji je iz korena promenio čovekovo shvatanje Kosmosa - svemirska letelica „Vostok", kojom je upravljao Jurij Aleksajevič Gagarin, lansirana je u Zemljinu orbitu, a ovaj jedinstvani let trajao je punih 108 minuta. Tim povodom, u Ruskom domu u Beogradu priređena je izložba „60 godina od prvog čovekovog leta u svemir".

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво