Vojislav Klačar

Gost emisije je Vojislav Klačar.

Vojislav Klačar je umetnik aktivan u oblasti višemedijskog stvaralaštva. Trenutno je na čelu Upravnog odbora Udruženja likovnih umetnika Srbije, a radi i kao docent na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu i profesor Likovne kulture u Zemunskoj gimnaziji. Povod za današnji razgovor jesu aktuelnosti u Udruženju, kao i sastanak koji je ove nedelje održan sa predstavnicima Ministarstva kulture i informisanja povodom situacije u Paviljonu „Cvijeta Zuzorić". Predstavićemo i nove projekte i izložbe koje Klačar priprema, a biće reči i o njegovom višegodišnjem umetničkom projektu „Kraljevina Koreta".

Od kulturnih događaja iz prethodne sedmice izdvajamo premijeru predstave „Pučina" Branislava Nušića, u režiji Egona Savina, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, izvođenje predstave „Diptih: Vrata koja nedostaju i Napuštena soba" kompanije „Peeping Tom" u režiji Gabrijele Karizo i Franka Šartijea u Operi i teatru Madlenijanum u okviru Beogradskog festivala igre, prvi regionalni filmski festival koji se odvija u onlajn prostoru u sklopu Mreže festivala Jadranske regije i otvaranje izložbe „U gudurama Amerike" u Bioskopu „Balkan" autora Mladena Miljanovića, Nenada Maleševića i Radoša Antonijevića.

Za čitanje preporučujemo „Moj mačkoljubivi život", memoare Svetlane Slapšak, koje je nedavno objavila izdavačka kuća „Štrik".

Emisiju priprema i vodi Sara Arsenović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво