Читај ми!

Zafir Hadžimanov

U znak sećanja na Zafira Hadžimanova, kantautora, pesnika i glumca koji je nedavno preminuo, emitujemo razgovor vođen u emisiji Klub 2 juna prošle godine.

Zafir Hadžimanov rođen je 1943. godine u Kavadarcima, u Makedoniji. Poznati glumac, pevač i kompozitor završio je gimnaziju i muzičku školu u Skoplju, gde je je počeo da se bavi muzikom i pozorištem. Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu završio je 1967. godine. Dok je studirao, nastupao je kao pevač zabavne mizike.

Nastupao je i na muzičkim festivalima. Na festivalu u Opatiji 1965. osvojio je prvo mesto sa pesmom Zašto dolaziš samo s kišom. Četiri godine kasnije, na istom festivalu izveo je poznati evergrin Bio je maj. Kao pevač, nastupao je i u inostranstvu, posebno u Sovjetskom Savezu. Paralelno je snimao i televizijske šou-programe.

Uporedo sa pevačkom, radio je i na glumačkoj karijeri. Zafir Hadžimanov je, između ostalih, igrao u filmovima Nož Žike Mitrovića i Makedonska krvava svadba Trajčeta Popova. Nastupao je i na mnogim pozorišnim scenama, a imao je priliku da igra i u Forum teatru u Bostonu.

O boemskom životu, šansonama, romansama, džezu i pop pesmama, o knjigama, ljubavima, iskušenjima i o tome kako kroz život ići sa ‒ osmehom, Zafir Hadžimanov govorio je u emisiji Klub 2...

Autor emisije: Uroš Milovanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво